děti · kuchyně

Veselé jedlé berušky aneb inspirace (nejen) na dětskou oslavu

Dnes si spolu vyrobíme jedlé berušky z krekrů. Pokud vás čeká rodinná oslava, dětská párty nebo jen chcete o víkendu originálně pohostit návštěvu, můžete se pustit do díla. Jedlé berušky jsou jednoduchý a přitom velmi efektní způsob, jak rozzářit (nejen) dětské oči.

Na jedlé berušky budeme potřebovat:

  • kulaté krekry
  • lučinu (nebo pomazánkové máslo či jinou bílou pomazánku)
  • cherry rajčátka
  • černé olivy
  • černé sezamové semínka
  • pažitku

Jak na to:

  1. Nejdříve pomažeme krekry lučinou. Cherry rajčátka rozčtvrtíme a položíme vnější slupkou směrem vzhůru na krekr.

2.  Přidáme černou olivu jako hlavičku.

3. Ze sezamových semínek vytvoříme tečky na krovkách. Pokud semínka nedrží, můžeme je lehce navlhčit vodou. Z pažitky vytvoříme tykadla.

4.  Máme hotovo!

Berušky naskládáme na tác nebo talíř kde už budou čekat na malé i velké strávníky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..