rozhovory

Rozhovor s Kristinou Kloubkovou – Jsem velký Květomil

kristina,kloubková,moderátorka,herečka,tv nova
Moderátorka Kristina Kloubková (42) bydlí v bytě za Prahou, který si koupila na hypotéku. Žije v něm s dcerou Jasmínkou sama, takže se jedná o čistě ženskou záležitost.

Zařídila jste si svůj byt sama, nebo s pomocí architekta?

Sama, akorát s kuchyní jsem si nechala poradit v kuchyňském studiu, protože jsem měla špatně rozvedenou elektřinu a odpady. Byt si postupně zařizuji už 13 let a za tu dobu doznal velkých změn, co se týká barev nebo vybavení. Neustále ho měním.

A do jakých barev jste byt sladila?

Když jsem se stěhovala, tak jsem měla v obýváku žlutou barvu, v předsíni oranžovou a v ložnici zelenou. Teď je laděn úplně jinak. Mám starorůžové stěny a stejně tak tapetu, mimochodem sama jsem tapetovala, jinak všechno ostatní má světle kávovou barvu. Doplňků moc nemám. Jedná se o typicky ženský byt, všude jsou vystavené obrázky a výrobky z keramiky, co vyráběla Jasmínka. Jen dcery pokoj je stále stejný. Když se Jasmínka narodila, tak jsem jí namalovala na stěny strom, žirafu a další zvířátka.

Vozíte si z cest nějaké upomínkové předměty?

Jasmínka si je nosí i z vycházky. V pokoji má kýble kamenů, šišek, skořápek, mušlí, kaštanů a šípků, kdybychom chtěly něco tvořit.

Nábytek máte spíše moderní, nebo starožitný?

Volím nábytek podle ceny, nakupuji v řetězcích. Kdybych si mohla vybírat, tak by byl laděn do moderna. Teď je hodně nesourodý, nakupuji funkčně a co je potřeba. Když šla dcerka do školy, tak jsem věděla, že bude potřebovat stůl a větší postel. To jsem sladila, ale muselo to být finančně dostupné.

Na co jste ve svém bytě pyšná? Na kuchyň?

Kuchyň jsem přizpůsobila prostoru, který je. Kdybych měla možnost postavit si dům, tak vypadá úplně jinak. Mám ale velkou terasu, na niž jsem pyšná. Jsem květomil, chodím do zahradnictví v Hrnčířích, kde mi namíchají a osázejí truhlíky. Když rozkvetou, jsou nádherné. Líbí se mi převislé petúnie nebo mirabelky. Jedno léto jsme pěstovaly s Jasmínkou rajčata a jahody, což bychom chtěly letos zopakovat. Mám ráda, když balkon kvete a voní a já si na něm mohu posedět. Jen po porodu mi vznikla smrtelná alergie na vosy, tak musím být opatrná. Balkon letos doladím tak, aby pro mě nebyl nebezpečný.

A máte květiny i doma?

Kytičky mám i v bytě, zejména spoustu voděnek. Krásně se mi rozrostly, chtěla jsem je vést po stropě a vybudovat jim nějakou konstrukci, ale přijela na návštěvu maminka a ostříhala mi je. Chtělo se mi brečet. Teď trpělivě čekám, až zase narostou. Je pravda, že díky tomu hodně obrazily.

Kdo se stará o úklid?

Uklízím sama v rámci možností. Dbám na to, abych neměla nikde prach a bylo vyluxováno a vytřeno, ale velké úklidy dělám, jak se dá. Pamatuji si z dětství, jak jsem nenáviděla nedělní úklidy, tak se snažím uklízet, když dítě není doma, aby nám to nebralo společný čas a dcera k tomu neměla stejnou nechuť jako já.

Například se maminka divila, že jsem nemyla okna před Vánoci. Na co bych je myla, když jsem je stříkala na bílo? Umyla jsem je až po Vánocích.

Máte doma nějaké pomocníky?

Líbí se mi stříkací mop, který stříká vodu a hned vysává. Takže si nemusím máchat ruce. Už mám asi třetí v řadě a nedám na něj dopustit. Do kuchyně jsem si pořídila kapslový kávovar a robota na těsta či šlehačku. Využívám ho hodně. Jasmínka momentálně začala jíst vafle, takže jsem pořídila i vaflovač. Mám i rýžovač do mikrovlnky a hrnce na zeleninu a maso, které vaří v páře nebo dózu na kvásek. To jsou úžasní pomocníci.

Vizitka:

  • Narodila se 23. prosince 1976 v Praze.
  • Vystudovala konzervatoř – obor baletní tanec.
  • Podílela se na choreografii k muzikálu Rebelové.
  • Tančila v muzikálech Kleopatra, Tři mušketýři nebo Angelika.
  • Zahrála si ve filmech Milenci a vrazi nebo Poslední sezóna.
  • Moderovala soutěž Bailando, Snídani s Novou a nyní moderuje Televizní zprávy na Nově.
  • S tanečníkem Karlem Moravcem má dceru Jasmínku.

 

Foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..