domov · relax

Jarní tipy na zahřátí

Čaje jsou vůbec tím nejlepším prostředkem na zahřátí prochladlého těla, které je po této poměrně náročné zimě opravdu vyčerpané. Zkusit ale můžete i jiné formy pročištění a zahřátí těla. Čtěte dál a dozvíte se, jak nejlépe zahřejete organismus.

Jak to tak vypadá, přechodné období už pomalu klepe na dveře. Ať je jaro nebo podzim, tato roční období sice září celou škálou barev, ale jsou i riziková z hlediska nepříjemných nemocí, zvýšené únavy a naše těla se pomalu začínají připravovat na tolik vytoužené léto. Možná i Vy tak trošku trpíte zimomřivostí a i když doma zvýšíte topení na maximum, stejně se ne a ne pořádně zahřát, nebo lépe řečeno prohřát. Nejen horké čaje, kterých máte už jistě za celou zimu plné zuby, jsou skvělým pomocníkem v chladném podzimním a jarním počasí. I na ně ale přijde řeč a věřte, že nebudeme mluvit jen tak o ledajakých čajích.

Dejte přednost klasice

Hned ze začátku nastartujte imunitu a pusťte se do jejího posílení. Všichni dobře víme, že na nemoci a jejich prevenci není snad nic lepšího, než klasický zázvorový čaj, který tělo prohřeje a co víc, obrní proti všudypřítomným nemocem, které jsou strašákem snad každého z nás a to nejen během jara a podzimu. Vypijte denně alespoň dva větší šálky zázvorového čaje a pro jistotu naordinujte čaj i zbytku domácnosti. Abyste nemuseli hodinu co hodinu připravovat čaj nový nebo ho postupně přihřívat – nejlepší je čaj horký, připravte si větší množství rovnou do termosky. Termoska je ideálním pomocníkem v mrazivých dnech, udrží veškeré tekutiny teplé a tak stále připravené k nalití do šálku. Na škodu není ani čajová konvička, ze které si každý může nalít čaj podle své libosti.

Tato litinová čajová konvička Vám doma dokonale poslouží k přípravě jakéhokoli druhu čaje, zachová přitom jeho přirozenou vůni a po delší dobu i teplotu. Součástí konvičky je i filtr z nerezové oceli, bez problémů tak můžete připravit i sypané čaje, aniž byste museli při nalévání používat sítko.

K večeři něco ostřejšího

Je obecně známo, že pálivá jídla prohřívají organismus. V chladnějších dnech mějte studenou kuchyni spíš jako takový doplněk, zeleninový salát v těch nejchladnějších dnech vyměňte za něco lepšího. Sice ne tak zdravého, zato vydatnějšího a hlavně hřejivějšího. Nikde není dáno, že musíte jíst jen vyloženě pálivá jídla, něco pikantnějšího bude bohatě stačit. Na škodu nejsou ani jídla pepřená nebo česneková. Česnek je vůbec tím nejskvělejším pomocníkem během chřipkového období. Zvyšuje totiž obranyschopnost a imunitu. Na jaře i na podzim je ho všude dost a většina lidí ho miluje. Pouvažujte i o takových dobrotách jako je česnekový olej, který je skvělým pomocníkem nejen ve studené, ale i teplé kuchyni.

Pánev Wok je tím nejlepším pomocníkem v kuchyni a to nejen v případě, že připravujete k jídlu nudle, opečenou rýži, křupavou zeleninu nebo obyčejnou čínu. Velkou výhodou této hluboké pánve je, že disponuje odnímatelnou rukojetí a je tak naprosto vhodná i do trouby. Všechna jídla tak můžete okamžitě krátce zapéct v troubě.

Sklenička vína a rychle pod deku

Jednou za čas určitě není na škodu. Sklenička dobrého vína pod teplou dekou, u oblíbeného filmu nebo seriálu je tím nejlepším lékem na chladné dny. S vínem to ale nijak nepřehánějte, k prohřátí bohatě postačí dvě deci. Svou roli hraje i zařízení Vaše domova. Největší dojem teplé místnosti způsobí hlavně barvy, samozřejmě ty teplé. Ne každému ale dělá dobře červená barva v interiéru, volit můžete například barvy jako je meruňková, oranžová nebo dokonce oříšková. Nemluvíme ale jen o barvě na stěnách, řeč je hlavně o doplňcích, které hrají v interiéru velkou roli. Od nohou pak zahřejí hlavně menší koberečky, hlavně ty s dlouhým vlasem, které jsou současně moderním doplňkem do kterékoli místnosti.

Deka, která opravdu hřeje. To je naše luxusní Maxi deka v pestrém barevném provedení, která je sice rozměrově trošku větší, zato ale zahřeje klidně i celou vaší rodinu. Zamilují si ji zaručeně všichni, včetně těch nejmenších a tím myslíme i domácí mazlíčky.