Kategorie: kuchyně

Trendy ve zdravém vaření

Nezastupitelnou roli v jídle mají samozřejmě i barvy, nejde jen o kvalitní a čerstvé suroviny, které jsou ale vždy na prvním místě. Čím pestřejší a barevnější jídlo je, tím víc láká a dokonce se říká, že i o to více chutná

Gastronomické trendy se rok od roku mění a co je populární jeden rok, druhý už být nemusí. Zdravé vaření se však drží na výsluní už řadu let a není se čemu divit. Každý chce nejen dobře vypadat, ale i se dobře cítit a jedním z osvědčených klíčů ke zdraví je právě zdravá, pestrá a pravidelná strava. Za zdravé a chutné jsou považovány i lokální potraviny, domácí suroviny, jejichž popularita ještě postupně během let nabere na síle.

Lokální potraviny

Lokální potraviny se staly populárními a pomalu si zajistily své čestné místo na trhu. Klasické farmářské trhy se začaly dostávat dokonce i do větších supermarketů a není dnes žádnou výjimkou, že si můžeme koupit i výrobky malých dodavatelů a výrobců. Pravda, některé potraviny se vyznačují vyšší cenou, ale kdo nedá dopustit na kvalitu a záleží mu na tom, aby bylo jídlo místní, na peníze většinou nehledí, což výrobci i prodejci velmi dobře vědí. Lokální potraviny jsou a budou populární ještě řadu let, jejich populárnost ještě nebere na síle a předzvěsti udávají, že si dřív nebo později restaurace začnou ve velkém pěstovat vlastní plodiny, výjimkou však nemají být ani vlastní farmy. V budoucnu tak lze očekávat, že si restaurace budou vyrábět vlastní uzeniny, sýry nebo různé kvašené výrobky včetně dobrého piva.

Chcete uchovat potraviny dlouhodobě čerstvé, chutné a hlavně bez nepříjemného zápachu? Vyzkoušejte misky s vakuovým víkem, které jsou vyrobeny z nerezových materiálů. Na kuchyňské lince tak budou vypadat skvěle a ještě udrží Vaše potraviny čerstvé

Hlavně bez cukru, aditiv a hormonů

Letošní i příští rok se gastronomie ponese v naprosto jasném duchu a vylučovat se budou hlavně potraviny obsahující velké množství cukrů, různých aditiv a hlavně hormonů, kterými jsou krmena zvířata – to samé se vztahuje i na antibiotika. Maso je tak trošku na ústupu a jeho místo zaujala hlavně zelenina nebo obilniny, které lze připravit na desítky různých způsobů. A protože je cukr považován jako jedna z hlavních příčin obezity, z jídelníčků se postupně začíná ztrácet a jinak tomu nebude ani v následujícím roce. Ptáte se, které potraviny byly hlavními hity v roce 2015? Největšími taháky byly hlavně zelené čaje matcha a stále populární chia semínka nebo ořechy pistácie. Za lék na všechno byly považovány silné a dlouho tažené masové vývary, do popředí se dostala hlavně filipínská kuchyně a pokud jde o příchutě, tady se dávalo přednost hlavně uzeným a kouřovým chutím.

Velký košík

Baví nás vyhledávat a probírat se nepřeberným množství dekorací, abychom Vám mohli nabídnout ty opravdu nejzajímavější s nadějí, že Vám poskytnou příležitost k úsměvu. Stejně tak se Vám snažíme přinášet tipy na ty nejšikovnější praktické vychytávky a pomocníky pro ještě snadnější cestu životem Vás i Vašich blízkých.

Sdílejte
Napsal
Velký košík

Doporučené články

Rychlá zahřívací miso polévka pro střeva i duši

Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…

7 dny zpět

Vyzdobte si domov, odpočívejte, relaxujte

Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…

2 týdny zpět

5 tipů, které vám usnadní jarní práce na zahradě

Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…

3 týdny zpět

Na venkovním osvětlení se dá ušetřit

Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…

4 týdny zpět

Mrkvové karbanátky s jarními bylinkami

Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…

1 měsíc zpět

Oslavy Velikonoc ve světě – šéfující zajíček, detektivky i vajíčkové bitvy

Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…

1 měsíc zpět