Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským receptem na dlouhověkost. A to hlavně díky miso pastě – fermentované pastě ze sojových bobů. Ta podporuje zažívání, stará se o náš střevní mikrobiom a látkovou výměnu. Pro celiaky, jako jsem já, po ránu nejlepší volba. Její příprava je jednoduchá, a pokud si předem uvaříte nudle, ráno vám nezabere o nic víc času než výroba například ovesné kaše.
(na 2 porce)
Náplň (volitelná)
Miso pastu kupuju v obchodech se zdravou výživou, v japonských speciálkách nebo na internetu. Seženete ji i ve větších supermarketech, ale její cena je tam poněkud (dost!) vyšší. Nebojte se velkého balení. Zajištěná gumičkou nebo klipsem vám vydrží v lednici i několik měsíců.
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…
Tohle je chleba, který upečete bez droždí i bez nutnosti vést kvásek. Je velmi jednoduchý…