Neexistuje snad jednodušší recept na dezert, který je tak nenáročný na suroviny a který vyvolá dokonalý wow efekt, jako je právě mini Pavlova. Zároveň ideálním způsobem využijete zbylé bílky a užijete si báječný fresh dezert pro různé příležitosti. Sněhový korpus mini Pavlova dotváří chutný krém z mascarpone a dozdoben bývá ovocem, které je zrovna k dostání. Pokud rádi pečete, tak s chutí do toho.
Původně je Pavlova znám jako větší dort, který poprvé zhotovil kuchař z Wellingtonu, inspirací mu byla baletka jménem Anna Pavlova. Znázorněna měla být lehkost, s jakou je baletka vznášena.
Pavlova je neuvěřitelně univerzální dortík, který se dá variovat i dle ročního období, například na jaře může sloužit jako základna velikonoční dobroty a být dozdobena mini čokoládovými vajíčky. V létě je experimentování s aktuálně dozrávajícími plody více než jasné, na podzim rádi kombinujeme chuť skočice a jablek a v zimním období využíváme zmrazené plody nebo z nich připravujeme rozvar, který se s lahodně křupavou Pavlovou taktéž výborně snoubí.
Ovoce, čokoláda nebo rozvar dle libosti
Dobrou chuť 🙂
V dnešní době je povědomí o negativních účincích cukru na naše zdraví stále větší. Jeho…
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…