Pečení vánočního cukroví je zpět a pokud chcete letos vyzkoušet něco nového, méně tradičního, a přitom i zdravého, máme recept právě pro vás.
Tentokrát je řeč o červené řepě a jejím pestrém využití v našich kuchyních nejen v souvislosti s pečením cukroví. Protože se v domácnostech v tomto období slovo cukroví hned vedle dárků skloňuje a vyhledává asi nejčastěji, přinášíme vám spolu s receptem na dvě nevšední řepové sladkosti i jeden tip, jak našim trávicím soustavám odlehčit a dodat organismu v posledním měsíci roku dost potřebných živin. V červené řepě jich totiž najdeme opravdu významné množství, nebojte se tedy s námi vyzkoušet následující tři recepty na vábivé růžové vánoční cukroví, i na a vitamíny nadupanou řepovou pomazánku. O tom, že je vhodné ji přidávat do smoothie snad psát nemusíme. 🙂
Budeme potřebovat:
Postup:
Postup a celá příprava je velmi snadná. Do mixéru nasypeme datle a jemně nastrouhanou řepu, přidáme špetku soli, kokosový olej a trošku citronové šťávy. Vše spolu důkladně rozmixujeme na kaši. Nakonec přimícháme kokos. Už nemixujeme! Pokud by byla směs řídká, přidáme kokos. Směs vložíme asi na půl hodinky do lednice, aby ztuhla a poté z ní tvarujeme kuličky, které následně obalíme v kokosu.
Tyto unikátní sušenky svou růžovou barvou perfektně doladí výběr cukroví na vašem tácu. A opět se jedná o velice jednoduchou záležitost skládající se jen z několika mála surovin.
Potřebovat tedy budeme:
Postup:
Nejdříve řepu zcela rozmixujeme na kaši. Přidáme rozpuštěné máslo a ještě promixujeme. Následně vmícháme ke směsi cukr a mouku. Těsto vypracujeme, mělo by být vláčné a lehce gumové konzistence. V případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. S těstem by se vám mělo dobře pracovat. Nechte chvíli odležet a poté vyválejte na plát o tloušťce cca 5mm. Vykrájejte libovolné tvary a nepečte déle než 10 minut při teplotě 180°C na horkovzduch.
Máte obavy, že budete i při tom všem zdravém cukroví tak jako tak přeslazeni? Máme pro Vás jako bonus recept na třetí řepovou záležitost a sice velice jednoduchou pomazánku, která Váš organismus nakopne a dodá mu energii a živiny.
Potřebovat budeme:
Postup:
Vařenou nebo pečenou řepu nastrouháme najemno. Smícháme ji s nasekanými vlašskými ořechy a přidáme česnek, jogurt a majonézu. Osolíme, opepříme a necháme zhruba hodinu uležet v lednici.
Podáváme s celozrnným pečivem nebo kvalitním kváskovým chlebem. A pokud se vám líbí náš bílý ubrus, který jsme na fotkách použili, můžete si ho také pořídit z našeho e-shopu.
Dobrou chuť.
V dnešní době je povědomí o negativních účincích cukru na naše zdraví stále větší. Jeho…
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…