Tohle je chleba, který upečete bez droždí i bez nutnosti vést kvásek. Je velmi jednoduchý na přípravu a jeho jedinou nevýhodou je delší doba kynutí. Za to však získáte lahodný a nadýchaný chleba, který ocení nejen bezlepkáři, ale všichni kdo mají rádi zdravou stravu.
Jedná se o tzv. neprůstřelný recept a zvládne ho opravdu každý. Jediné co k němu potřebujete, je mouka. Kvalitní. A taky trpělivost. Zamíchaný je sice raz dva, ale kyne 24 hodin. I přesto je to nejjednodušší a zároveň nejchutnější (a snad i nejzdravější) bezlepkový chleba, jaký jsem kdy jedla! Kde seženete kvalitní pohankovou mouku? Nejlépe ji objednejte online přímo z mlýna nebo si můžete namlít doma vlastní (z pohanky lámanky ve vysokorychlostním mixéru).
A proč vlastně jíst pohanku? Jednak je bezlepková, jednak velmi zdravá. Obsahuje kouzelný rutin, který zvyšuje pružnost a pevnost cév a také z výživového hlediska a obsahu živin se jedná o superpotravinu. Více o pohance i o tom jak ji správně připravit si můžete přečíst v článku Jak na pohanku aby chutnala i uzdravovala.
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…