K teplému počasí neodmyslitelně patří letní drinky, ať už ty alkoholové nebo nealkoholické pro všechny řidiče i děti, které rády ochutnávají. Léto navíc přímo vybízí k tomu, abyste použili výhradně jen čerstvé ovoce, které je snadno dostupné. Pokud se Vám něčeho letos urodilo až moc, jistě pro konkrétní druh ovoce najdete v kuchyni uplatnění, nejen pokud jde o koktejly. Teď už ale dost o koktejlech a drincích, pojďme si jich raději několik společně připravit.
Ze zralého grepu odřízněte jeden měsíček na ozdobu finálního koktejlu a ze zbytku vymačkejte co možná nejvíc šťávy, to samé udělejte s limetkou. Vodku společně s vymačkanými šťávami dejte s ledem do shakeru, přidejte grenadinu a protřepejte. Nalijte do sklenic, ozdobte čerstvým ovocem a meduňkou.
Meloun rozporcujte, zbavte ho pecek a lehce rozmixujte. Ve větší sklenici rozmačkejte třtinový cukr, limetku a čerstvou mátu. Jakmile limetka pustí šťávu, přidejte rozmixovaný meloun a nadrťte si led na drobné částečky, led pak přidejte k melounovému drinku. Nakonec přilijte rum, ozdobte mátou a kouskem melounu. Pokud ve finále vynecháte rumu, máte z tohoto drinku vynikající pití pro řidiče i menší děti, které meloun za teplého počasí příjemně osvěží.
Příprava španělské sangrie je velmi rychlá a jednoduchá. Připravte si středně velký džbán, v něm smíchejte cukr se šťávou z pomeranče a citronu. Vše zalijte sodou, červeným vínem, přidejte vodku a nakonec i gin. Společně promíchejte a přidejte čerstvé ovoce – nejlepší je pevnější ovoce a citrusy, ideální jsou i nektarinky nebo hroznové víno. Podávejte s ledem.
Hned v úvodu je nutné říct, že pro přípravu tohoto koktejlu je zapotřebí odšťavňovače, protože s jeho pomocí je nutné získat šťávu ze zázvoru. Připravte si proto šťávu ze zázvoru, vymačkejte šťávu z obou citronů i limetek a společně s cukrem zahřejte v hrnci. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte na varu, až začne tekutina probublávat. Odstavte, vychlaďte a přidejte rozmixovaný meloun. Ozdobte mátou, plátkem pomeranče a podávejte vychlazené s ledem.
Jahody omyjte, pokrájejte a rozmixujte společně s cukrem, vodou a limetkovou šťávou. Nalijte do většího džbánku a z vrchní části odstraňte pěnu, pokud se Vám na povrchu vytvořila. Nakonec dejte do ledničky vychladit a podávejte s ledem.
Jako první si svařte cukr se stejným množstvím vody a vzniklou tekutinu zakapejte šťávou ze dvou větších citronů. Okurky oloupejte, rozřízněte a odstraňte vnitřní dužinu se semínky. Okurky nakrájejte na menší kousky, přidejte gin podle chuti a vše společně rozmixujte. Přidejte citronový sirup, zalijte tonicem podle chuti a nalijte do menších sklenic.
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…