Nejspíš už jste je někdy ochutnali. Skořicoví šneci jsou pekařská klasika, která k nám přišla ze severských zemí, kde je umí skutečně nejlépe. A asi nemusím dodávat, že domácí se s těmi kupovanými nedají srovnat. Jestli jste je ještě nezkoušeli, možná nadešel ten správný čas. I když se jedná o kynuté těsto, není na tom nic těžkého. Šneky můžete navíc zamrazit a pohostit jimi nenadálé návštěvy.
Skořicové šneky konzumuje celý sever Evropy. Nejvíce je milují asi ve Švédsku, kde podle statistik sní přes 300 skořicových šneků na osobu za rok. Jejich obliba ve Švédsku sahá do 20. let 20. století, kdy o kanelbullar nacházíme první zmínku a kdy patřili na stůl majetnejších vrstev obyvatelstva. Dnes je kanelbullar fenoménen tak rozšířeným, že ho najdete všude: ve školních bufetech, kavárnách či potravinách. Ve Švédsku provází často akce určené dětem dovětek Saft och bullar till barnen! (Šťáva a šneci pro děti!). Vůně domácích skořicových šneků podle Švédů navozuje tu správnou domáckou atmosféru, pocit pohody a domova. Tak pojďme společně na ně!
(na cca 40 šneků)
Na těsto:
Na náplň:
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…