Nastává čas kdy každý z nás potřebuje své tělo ohřát a nasytit kvalitní krémovou polévkou. Řeč je v tomto podzimním období o husté, vydatné, krémové polévce z dýně. My vám dnes poradíme fígl, jak ji připravit, aby se z ní stala opravdu luxusní záležitost.
Dýni je radost nejen jíst, ale také pozorovat její růst. Některé druhy narostou až do obřích rozměrů. Tyto s radostí někteří z nás vydlabávají ke konci října na u nás už zdomácnělý svátek Halloween. S menšími kusy můžeme, s dalšími prvky podzimu, dekorovat např. vchod do domu či jiná zákoutí.
Pokud nepatříte k jejím milovníkům, pokusíme se vám přiblížit, proč stojí za to přijít této oranžové plodině na chuť.
Právě taková polévka z dýně, která výborně zasytí a obsahuje spoustu významných benefitů pro naše zdraví je skvělou volbou pro start podzimních měsíců.
Pojďme tedy na to!
1 dýně Hokkaido (ca 800-1000 g)
400 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany nebo kokosového mléka
4 polévkové lžíce olivového oleje
menší palička česneku
bylinky (nejlépe čerstvé) petrželka, tymián nebo rozmarýn
pepř
sůl
muškátkový oříšek
zakysaná smetana nebo tučnější Creme fraiche
dýňová semínka
čerstvé bylinky
případně dýňový olej k zakapání
Upečený česnek dodá celému krému oříškovou nasládlou chuť.
Dobrou (hřejivou) chuť.
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…