Každé léto se na ni doma chystám a každé léto si ji nakonec vychutnám pouze v kavárnách nebo restauracích. Řeč je o okurkové limonádě. Přitom je její výroba tak jednoduchá! A pokud si ji připravíte do uzavíratelné lahve, v lednici vám bez problému vydrží i 3 dny. Daleko pravděpodobněji ji však hned vypijete. Takže abych na její pravidelnou výrobu letos opět nezapomněla, přidávám tady nejen pro sebe, ale i pro vás recept.
Okurková limonáda je nejen báječně osvěžující a chutná, ale i zdravá. Vyzkoušejte verzi s medem a kokosovou vodou a ultra super výživný drink je na světě.
Na její přípravu doporučuji použít spíše polní okurky a pokud narazíte na farmářské nebo máte dokonce vlastní úrodu, vaše limonáda bude zase o level výše. Okurka je nejen velmi nízkokalorická (obsahuje až 95% vody), ale zároveň v sobě ukrývá velké množství minerálů a vitamínů.
Okurku nakrájíme na menší kousky a vložíme spolu s medem nebo cukrem, špetkou soli, pár lístky máty a asi 3 dcl vody do mixéru nebo smoothie makeru. Rozmixujeme a necháme alespoň 15 minut louhovat.
Po 15 minutách nápoj scedíme přes jemné sítko, přidáme šťávu z citrónu, zbytek vody a nalijeme do džbánu nebo uzavíratelné lahve či nádoby. Hotovou limonádu necháme v lednici vychladit nebo přelijeme do sklenic s mátou a ledem a i hned podáváme. Limonádu ve sklenicích můžeme ještě doplnit plátky nakrájené okurky.
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…