Jaro jakoby nám nalévalo kreativitu a chuť tvořit, rovnou do žil. Také to cítíte? Navíc se v tomto období slaví statisticky nejvíce narozenin, a tak vám možná přijde vhod recept na tyto jednoduché a rychlé dortíky zvané cupcakes. Přizvěte k výrobě i děti, jejich zdobení je bude jistě bavit!
Vypadá to, že cupcakes jsou zkrátka „ozdobené muffiny“. Když se však cupcakes podíváme blíž na zoubek, zjistíme, že se od muffinů liší i strukturou a složením svého těsta. Muffiny, které jsou obecně považovány za „snídaňové pečivo“ a v anglofonních zemích bývají nedílnou součástí většiny snídaní, bývají kypřejší a nadýchanější. Zatímco cupcakes jsou vyloženě dezertem, které musí navíc „unést“ krémovou čepici, Jejich těsto proto bývá hutnější a pevnější.
Tento recept otevírá bránu do rozmanitého světa těchto roztomilých dortíků. A zvládnete ho, i když jste naprostý „cupcakes začátečník“, to vám slibuju. Tak pojďme na něj!
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z lednice vyndáme co nejdříve máslo i vajíčka, aby získaly pokojovou teplotu. Na těsto smícháme v míse zvlášť všechny suché ingredience z prvního odstavce. V robotu vyšleháme vejce s cukrem (jde to i metličkou) do lehké pěny. Přidáme povolené máslo, vanilkový extrakt nebo lusk a pomalu po troškách vmícháváme střídavě suché ingredience a mléko. Mělo by nám vzniknout hladké, středně husté těsto. Těstem naplníme formu (nebo silikonové košíčky) na cupcakes vyloženou papírovými košíčky. Plníme do dvou třetin a dáme péct na 15-20 minut do trouby. Po 15 minutách propíchneme těsto špejlí, abychom zjistili, zda je dostatečně upečené. Po upečení dortíky necháme zcela vychladnout.
V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu „do těla“) prošleháme na nejpomalejší otáčky mascarpone. Po pár sekundách vlijeme pomalu a postupně smetanu ke šlehání. Stále mícháme. Nakonec přidáme i moučkový a vanilkový cukr. Krémem naplníme sáček se zdobící špičkou a naneseme na cupcakes. Postupujeme od kraje směrem doprostřed.
Dozdobíme červenou koktejlovou třešní nebo něčím zcela podle vaší fantazie! Použít můžete například čokoládové sypání, lentilky, cukrové a marcipánové ozdoby nebo jedlé květy. Možností je opravdu spousta!
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…