Cibulová marmeláda (nebo-li cibulové “čatní”) je delikatesa, kterou ozvláštníte každou grilovačku s přáteli nebo rodinný nedělní oběd. Hodí se k hlavním pokrmům, k masům, sýrum, bramborám i zelenině. Stejně tak si ji můžete namazat na chleba ke snídani nebo večeři. A úplně nejraději ji u nás doma máme v hamburgrech, které doladí ke gastronomické dokonalosti!
Využijete ji zkrátka na milion způsobů. Jídlu dodá šmrnc a její příprava je (pokud pomineme vyplakané slzy u krájení cibule:) velmi jednoduchá. V lednici vám pak vydrží asi 2 měsíce (a pokud ji zavaříte tak ještě déle). Proto se jí nebojte udělat rovnou větší množství! Použít můžete červenou i klasickou cibuli. Červená cibule však narozdíl od bílé dodá marmeládě neodolatelnou sexy barvu.
(na cca 1300 g marmelády)
– 2 kg červené cibule
– 10 lžic třtinového cukru
– 8 snítek tymiánu
– 2 lžičky himalájské soli
– 1 lžička pepře
– 5 stroužků česneku
– 300 g portského vína
– 80 g vinného octa
– 5 lžic olivového oleje na smažení (Pomace)
Tip: Cibulová marmeláda se skvěle hodí i jako „jedlý dárek“. Já ji vařím pravidelně před Vánoci a pak s ní obdarovávám mužskou část rodiny. Je totiž nepostradatelným chuťovým doplňkem k masu a paštikám. A to muži rádi!
Miso polévku moc ráda snídám. Po ránu mě zahřeje, zasytí a navíc je údajně japonským…
Říká se: Můj dům, můj hrad. Doma se cítíme bezpečně a v pohodě. A pokud…
Jaro přináší do našich zahrad nejen nový život a kvetoucí barevnost, ale také náročné úkoly,…
Noční osvětlení pro venkovní posezení může proměnit vaši zahradu v oázu pohody a příjemného setkávání…
Jaro přináší nejenom probouzející se přírodu, ale také úrodu, která nabízí nepřebernou škálu zdravotních benefitů…
Zdroj: Freepik Jiný kraj, jiný mrav. A o velikonočních svátcích to platí dvojnásob. Způsoby, jakými…