recepty

Nejlepší pečená vepřová žebra s medovou glazurou

Pokud hledáte dokonalý recept na šťavnatá vepřová žebra, která se krásně oddělují od kosti a mají neodolatelnou medovou glazuru, jste na správném místě. Klíčem k úspěchu je správná marináda, pomalé pečení a závěrečná karamelizace. V tomto článku se dozvíte, jak na to!

Ingredience:

Na marinádu:

  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce kečupu (nebo BBQ omáčky)
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa (nebo citronové šťávy)
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 lžička mleté papriky (nejlépe uzené)
  • ½ lžičky chilli
  • sůl a pepř podle chuti

Na pečení:

  • 1,5–2 kg vepřových žeber
  • 100 ml vody na podlití

Postup:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.