recepty

Svěží letní koláče, na které jen tak nezapomenete

peceni,kolace
Máte chuť na něco sladkého, ale zrovna se nechcete zamýšlet nad tím, jaký koláč by byl aktuálně ten nejchutnější? V takových situacích je řešení jednoznačné, tímto sladkým jídlem se totiž zavděčíte naprosto každému. Jsou to palačinky, které lze připravovat na stovky různých způsobů. My jsme jednoznačně pro variantu s čerstvým ovocem

Léto je jako stvořené k pečení a zdravému mlsání v podobě různých osvěžujících koláčů nebo dortíků. Kromě toho, že lze připravit velmi rychle vynikající pohoštění pro rodinu i hosty, máte tak šanci spotřebovat ovoce, které by už možná do druhého dne čerstvé nevydrželo nebo třeba vyprázdnit mrazák, abyste ho zase na konci letní sezóny mohli naplnit něčím čerstvějším. My jsme pro Vás připravili dva základní koláče, jeden pečený a jeden zase nepečený, které si prostě minimálně jednou za léto musíte připravit.

spachtle,silikon
Bez silikonových pomůcek se v domácnosti neobejde nikdo, kdo vaří nebo peče. Vzácnou a nepostradatelnou pomůckou je naše silikonová špachtle, která má v kuchyni hned několik funkcí. S její pomocí můžete zdobit koláče nebo dorty, stírat, vyškrabovat nebo čistit

Jahodový piškotový dort

Klasický piškotový dort si prostě musíte připravit alespoň jednou za léto. Jeho největší výhodou je, že se nemusí péct, je velmi rychle hotový a hlavně během letních dní perfektně osvěží. Nejlépe chutná s čerstvým ovocem, hlavně s jahodami, ale pokud máte rádi a při ruce máte zrovna i jiné ovoce, rozhodně jeho chuti v kuchyni využijte. V zimě naopak chutná skvěle s kompotovanými broskvemi nebo ananasem.

Budete potřebovat:

  • 600g čerstvých jahod
  • 2-3 balení piškotů
  • 5 vanilkových cukrů
  • 5 zakysaných smetan
  • Dortové želé

Nakrájejte si jahody na plátky a v samostatné misce rozmíchejte všechny zakysané smetany společně s vanilkovými cukry. Nachystejte si dortovou formu a na její dno naskládejte piškoty tak, aby byly těsně vedle sebe. Na piškoty navrstvěte sladkou zakysanou smetanu, hned na ni zase na plátky nakrájené čerstvé jahody – kdo má rád, může jahodovou část prokládat i lístky čerstvé máty, ale myslete na to, že dort bude pak trošku aromatičtější. Ve stejném pořadí vrstvěte všechny suroviny tak, jak jste začali, až je všechny spotřebujete. Nezapomeňte, že poslední vrstva by měla být jahodová, aby dort dobře vypadal. Nakonec dort zalijte dortovým želé a nechejte v ledničce zatuhnout.

nerez,dvoustenny,rendlik
Korpus je hotový, ovoce připravené a Vy už se začínáte bát, jak dopadne příprava lahodného a jemného krému? Pokud máte k ruce ten správný rendlík, žádné obavy nejsou na místě. Sladké dortové krémy, omáčky nebo rozpouštění čokolády vykouzlíte bez hrudek nebo připálení během chvilky a hlavně bez obav

Třešňový clafoutis

Tento třešňový dezert pochází z jednoho francouzského regionu a u nás se na svátečních stolech jen tak nevidí. Právě to je důvod, proč byste Vaši kuchyni měli nechat provonět čerstvými třešněmi v jemném těstíčku.

Budete potřebovat:

  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 90g krupicového cukru
  • ½ lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 70g másla
  • 160ml mléka
  • 160ml smetany ke šlehání
  • 500g vypeckovaných třešní
  • 1 lžíce třešňové pálenky

Vypeckované třešně dejte do větší misky a nechte je macerovat v cukru a pálence alespoň hodinu. Mezitím si připravte dortovou formu – vymažte ji máslem a vysypte cukrem, troubu ještě předehřejte na 180 stupňů. Těsto sice vypadá na první pohled náročně, ale jeho příprava je velmi snadná. Do větší misky dejte mouku, vejce, žloutky, cukr, špetku soli, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Opatrně promíchejte a začněte přidávat mléko pokojové teploty, nakonec i smetanu ke šlehání a nakonec i rozpuštěné máslo. Teď do koláčové formy rozložte třešně, zalijte je těstem a pečte 30-35 minut v předehřáté troubě. Jakmile bude koláč hotový, hned ho pocukrujte a rovnou podávejte.

potraviny,poklop,sitka
Hmyz je obtížný hlavně během letních dní a my máme řešení pro každou domácnost. Pod námi prodávaný poklop se vejde každá doma připravená dobrota a díky drátěné spirále poklop na potraviny perfektně drží tvar. Hmyzím náletům je od dnešního dne konec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..