kuchyně · recepty

Utajený banán v čokoládě

Banány a čokoláda, kombinace, která funguje vždy
Banány a čokoláda, kombinace, která funguje vždy

Tento recept patří mezi dětmi oblíbené. Nejen že výsledek rádi snědí, ale hlavně ho budou rádi vytvářet. Záleží jen na vás, kolik prostoru jim necháte. Pokud sami potřebujete něco dělat a děti potřebujete zabavit, dejte jim na starosti přípravu této laskominy. Budou se moc pochlubit vlastním kulinářským výtvorem, procvičí si jemnou motoriku a vy se budete moci soustředit na to vlastní tvoření.
Doba přípravy: od 25 minut až do té doby, dokud dojdou banány nebo trpělivost

Množství: cca 20 kousků a více nebo méně, podle toho kolik toho sníte při vytváření

Potřebujeme:
2 banány
Cca 40 piškotů
100 g čokolády na vaření / ledové kaštany
50 g máslo / lžíce kokosového oleje
kokos, cukrářské zdobení

Na servírování:
párátka

Postup:
Banány nakrájíme na kolečka. Jestli máte doma kráječ na knedlíky, použijte ten. Kolečka budou pěkně pravidelná. Děti to s ním zvládnou sami a bez zranění. Pokud nemáte, máme pro vás tip z Velkého košíku. Můžete si na měkké ovoce pořídit náš kráječ na banány a měkké ovoce. Připravíme si sadu na párátko: piškot – kolečko banánu – piškot a napíchneme na párátko.

Zatímco děti napichují, my připravíme horkou čokoládu. Čokoládu na vaření a máslo dáme do vodní lázně. V praxi se mi více osvědčilo použít místo másla kokosový olej. Případně jsou také skvělé na chuť i se dobře rozpouští ledové kaštany.

Připravené napíchané piškoty s banánem polijeme nebo namočíme v připravené čokoládě. Posypeme kokosem, cukrářským zdobením, nasekanými oříšky nebo opraženými ovesnými vločkami. Klidně můžeme nechat jen tak.

Recept uplatníte jako cukrovinku pro návštěvu, na zahradní party i vám může zpestřit misku s vánočním cukrovím.
Pokud s ním budete chtít zabavit děti. Můžete to dovést k dokonalosti a jako první nazdobit párátka. Udělejte jim vlaječky z papíru či barevné lepenky. Můžete zde umístit i jmenovky a udělat variantu pro dědečka a babičku (pro ně třeba zrovna ty bez oříšků).
Dobré pochutnání a hlavně parádní tvoření přeji!

2_632609

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..